Is uw financiele situatie een warboel, bent u compleet het overzicht kwijt en wilt u uw financiële situatie op een rijtje zetten en heeft u daar professionele hulp bij nodig? Ik help u om weer grip te krijgen op uw financiën en zorg dat u de beste keuzes maakt voor uw inkomsten en uitgaven. Hierbij staat persoonlijke aandacht voorop. Heeft u wisselende inkomsten of schulden dan kan ik u helpen om de boel weer op de rit te krijgen.
Inkomensbeheer is er voor iedereen die moeite heeft om goed met geld om te gaan, of u nu particulier bent of een onderneming heeft.

Zoekt u iemand om met veel persoonlijk aandacht voor uw zaak om u te helpen bij het beheren van uw budget, neem dan contact met me op.

Hoe werkt inkomensbeheer?

Om de financiële situatie weer op de rit te krijgen, heb ik allereerst met u een intakegesprek om uw financiële zaken door te nemen. Als we beide een goed gevoel hebben over de samenwerking, dan stellen we een overeenkomst op die we ondertekenen.


Inkomensbeheer basis

Er zijn twee soorten inkomens beheer. De eerste is inkomensbeheer basis.
In dit pakket openen we een beheerrekening bij de bank waarop uw inkomsten gestort worden en de vaste betalingen worden gedaan. Er wordt iedere week gezorgd dat u een bedrag aan leefgeld ontvangt. Ook regel ik dat het postadres bij diverse instanties wordt gewijzigd.


Inkomensbeheer extra

De tweede vorm van inkomensbeheer is het extra pakket. Deze vorm van budgetbeheer is bedoeld voor cliënten die verregaande hulp nodig hebben bij het regelen van het budget, inkomensreparatie en contacten met instanties. Naast de vaste lasten worden ook alle openstaande rekeningen (schulden) in kaart gebracht. In het geval van problematische schulden begeleid ik u in het vervolgtraject.

 

Tarieven inkomensbeheer 2016

Eenpersoonshuishouden
inkomensbeheer basis (per maand)                    €     100,00      
inkomensbeheer extra (per maand)                    €      130,00
Aanvangswerkzaamheden                                €      565,00    
Verhuizing/verkoop/ontruiming woning               €      350,00    
Opmaken eindafrekening/verantwoording           €      210,00    

Meerpersoonshuishouden
inkomensbeheer basis (per maand)                    €     120,00                  
inkomensbeheer extra (per maand)                    €      155,00          
Aanvangswerkzaamheden                                €      680,00            
Verhuizing/verkoop/ontruiming woning               €      350,00      
Opmaken eindafrekening/verantwoording           €      255,00       

 

Wanneer u onvoldoende of een minimaal inkomen heeft, is het mogelijk bijzondere bijstand aan te vragen bij de gemeente waarin u woont. Iedere gemeente hanteert haar eigen richtlijnen op het gebied van budgetbeheer. Ik help u bij het uitzoeken wat de mogelijkheden voor u zijn.